ANTALYA ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI
YURT İÇİ BURS YÖNETMELİĞİ GENEL HATLARI
Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ANTÇEV), Cumhuriyetimizin dayandığı Laik ve demokratik temelleri güçlendirecek, toplumumuzu daha ileriye götürecek, özgür, bağımsız düşünebilen, üretken, katılımcı, yardımcı, çağdaş bireylerin yetişmesine her yönüyle katkıda bulunmaktır.
Bu yönetmelik, başarılı, çalışkan, yetenekli, ancak yeterli ekonomik desteğe sahip olmayan, çocuk ve gençler ile ANTÇEV aracılığı ile tercihli burs verilmesini isteyenlerin belirlediği öğrencilere eğitim-öğretimlerini sürdürebilmeleri için verilecek maddi yardımların düzenlenip yürütülmesi ile ilgili esasları kapsar. Tercihli burs verilmesini isteyenler ile ayrıca bir protokol düzenlenebilir.
İLKELER:
• Öğrencilere yapılacak yardımlar aylık nakdi olduğu gibi, ayni de yapılabilir.
• İlkokuldan üniversite bitimine kadar (Mesleki eğitim dahil) her düzeydeki öğrenciye burs verilebilir. Antalya’daki üniversitede okumak tercih nedenidir.
• Burs, öğrencinin başarısı ve maddi yetersizliği belirlendikten sonra verilir.
• Yanlış beyanda bulunanlar belirlenirse, ödenen burs toplamı yasal faizi ile birlikte geri alınır.
• Ülkenin geleceğinde önemli görev alabilecek özel yetenekli, çok başarılı, ulusal veya uluslararası derece yapabilen öğrencilere de özel ANTÇEV destekleme bursu verilebilir.
• ANTÇEV, kendi maddi kaynakları yanı sıra gönüllü kişilerin burslu öğrenci okutma desteklerini yönetmelik esasları içinde kabul eder ve uygular.
• Burs başvuruları gizlilik çerçevesinde yürütülür.
BAŞVURU VE ADAYLIK KOŞULLARI
Burs duyuruları, her yıl Yönetim Kurulunun belirlediği takvime göre, dershanelerdeki hazırlık kursları kontenjan duyuruları ise kurs kayıtları başlamadan bir ay önce yapılır.
Burs başvurusunda bulunan öğrencilerin, Başvuru Bilgi Formu ve/veya ekleri, ANTÇEV Burs Komitesi tarafından değerlendirilerek burs verilebilecek öğrencilerle görüşme yapılır ve burs tahsisleri Ekim ayı sonuna kadar ANTÇEV Yönetim Kurulu’nca gerçekleştirilir.
Burs alacak veya bursu devam edecek öğrencinin değerlendirilmesinde; ilköğretim ve ortaöğretim için, mezuniyet durumunda derecesinin pekiyi; ara sınıflarda ise teşekkürname veya takdirname almış olması, – yükseköğrenim için, üniversiteye giriş puanı ;ara sınıflarda ise 100 üzerinden 70 puan veya karşılığını almış olması ,göz önüne alınır. Bilgi edinmek için, danışman öğretim üyesi veya gerektiğinde rehberlik servislerinden, okul aile birliklerinden yararlanılır.
ASIM KOCABIYIK KÜLTÜR EĞİTİM VAKFI
Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı
Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı
İl: Istanbul
Telefon: (212) 251 34 10
Email: info@akkev.org.tr
Adres: Meclisi Mebusan Cad. No:
Salıpazarı / Istanbul
Tür: Özel
Açıklama: Ağırlıklı olarak işletme, iktisat ve mühendislik bölümlerinde okuyan 100 ögrenciye aylık 125 YTL veriyor.
BAHÇEŞEHİR UĞUR EĞİTİM VAKFI
Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı
İl: Istanbul
Telefon: (212) 236 50 90
Email: nozdemir@bahcesehir.edu.tr
Adres: Bahçeşehir Koleji Bahçesehir / Istanbul
Tür: Özel
ÇAĞDAŞ EĞİTİM DERNEĞİ
BURS BAŞVURUSU
*Başvurular 0212. 361 10 85 nolu vakıf faksına dilekçe yolu ile yapılmaktadır.
*Dilekçede; öğrencinin, eğitim durumu, başarısı, aile , ekonomik ve ihtiyaç durumu belirtilmelidir. “Ayrıntılı özgeçmiş”
*Başvuru dilekçeleri değerlendirilmesi sonucunda yapılacak mülakatlara çağrı için öğrenciler ÇEV tarafından ilettikleri numaralarından aranacaktır.
2011-2012 başvurularımız dolmuştur.
*Mülakat sonrası kazanan öğrencilerden istenen belgeler:
• Öğrenci Belgesi
• ÖSS kazandı belgesi fotokopisi
• Kimlik fotokopisi
• Adli Sicil Belgesi
• 3 adet fotoğraf
• Anne ve Babaya ait gelir belgesi (işsiz ise belgelendirilmesi)
• Vakıbank Bankomat Hesabı
• İkametgah belgesi
Not: Sözlü görüşmeden sonra burs almaya uygun görülen öğrenciler için gerekli belgeler istenecektir.
2011 – 2012 Öğrenim yılı burs ücretleri:
İlköğrenim 50 TL.
Ortaöğretim 70 TL.
Yükseköğrenim 120 TL.
DARENDİLİLER EĞİTİM VAKFI
Darendeliler Y.Eğitim Ve Kültür Vakfı
Burs Başvurusu
İstenilen Evraklar
1.Burs Başvuru Formu
2.Okulu yeni kazananlar için Üniversite Yerleştirme Sınav Sonuç Belgesinin Fotokopisi
3.Ara sınıflar için transcript (not çizelgesi) ve Öğrenci Belgesi,
4.Bağlı olduğu nufus dairesince düzenlenecek olan “Aile Nüfus Bildirgesi Formu”
5.Gelir beyanı ile ilgili olarak;
Anne ve/veya baba çalışıyorsa işyerinden onaylı maaş yada ücret bodrosu
Anne ve/veya baba tacir, çiftçi, sanayici, serbest meslek sahibi veya esnaf ise Vergi Levhasının fotokopisi
Muhafiyete tabi meslek grupları, bu durumlarını ilgili belediyeler, meslek odaları veya vergiden muaf olduğuna dair vergi numarası ile belirtilen kartın ilgili kuruluşlarca tasdikli fotokopisi,
Emekliler için aylıklarını aldıkları Sosyal Güvenlik kurumundan onaylı maaşlarını gösterir belge,
Baba çalışmıyor ve/veya anne ev hanımı ise Emekli Sandığı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur’a bağlı olmadıklarını gösterir kurumca onaylı belgeler.
6.Öğrencinin oturduğu ev kira ise kira kontratı, lojman ise lojman belgesi
7.Okuyan kardeş varsa okudukları okullardan alacakları öğrenci belgeleri
8.Bursa başvuran öğrencinin ailesinin ikametgah ettiği yeri gösteren anne veya baba adına düzenlenmiş ikametgah belgesi
9.Forma yapıştırılmak üzere 1 adet vesikalık fotoğraf
10.Nüfus cüzdan fotokopisi