a) Vatan Hizmeti
b) Eğitim ve Öğrenim
c) Çalışma
d) Toplantı ve Gösteri yürüyüşü
CEVAP: Çalışma
Kişinin Temel Hak ve Ödevleri (Negatif Statü Hakları)
Kişinin dokunulmazlığı, maddi ve manevi varlığı
Zorla çalıştırma yasağı
Kişi hürriyeti ve güvenliği
Özel hayatın gizliliği ve korunması (Özel hayatın gizliliği - Konut dokunulmazlığı - Haberleşme hürriyeti)
Yerleşme ve seyahat hürriyeti
Din ve vicdan hürriyeti
Düşünce ve kanaat hürriyeti
Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti
Bilim ve sanat hürriyeti
Basın yayınla ilgili hükümler (Basın hürriyeti - Süreli ve süresiz yayın hakkı - Basın araçlarının korunması - Kamu tüzel kişiliklerinin elindeki basın dışı kitle haberleşme araçlarından yararlanma hakkı - Düzeltme ve cevap hakkı)
Toplantı hak ve hürriyetleri (Dernek kurma hürriyeti - Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı)
Mülkiyet hakkı
Hakların korunması ile ilgili hükümler (Hak arama hürriyeti - Kanuni hâkim güvencesi - Suç ve cezalara ilişkin esaslar)
İspat hakkı
Temel hak ve hürriyetlerin korunması
Sosyal ve Ekonomik Haklar ve Ödevler (Pozitif Statü Hakları)
Ailenin korunması
Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi
Kamu yararı (Kıyılardan yararlanma - Toprak mülkiyeti - Tarım, hayvancılık ve bu üretim dallarında çalışanların korunması – Kamulaştırma - Devletleştirme ve özelleştirme)
Çalışma ve sözleşme hürriyeti
Çalışma ile ilgili hükümler (Çalışma hakkı ve ödevi - Çalışma şartları ve dinlenme hakkı - Sendika kurma hakkı - Sendikal faaliyette bulunma hakkı)
Toplu iş sözleşmesi, grev hakkı ve lokavt (Toplu iş sözleşmesi hakkı - Grev hakkı ve lokavt)
Ücrette adalet sağlanması
Sağlık, çevre ve konut (Sağlık hizmetleri ve çevrenin korunması - Konut hakkı)
Gençlik ve spor (Gençliğin korunması - Sporun geliştirilmesi)
Sosyal güvenlik hakları (Sosyal güvenlik hakkı - Sosyal güvenlik bakımından özel olarak korunması gerekenler - Yabancı ülkelerde çalışan Türk vatandaşları)
Tarih, kültür ve tabiat varlıklarının korunması
Sanatın ve sanatçının korunması
Devletin iktisadi ve sosyal ödevlerin sınırları
Siyasi Haklar ve Ödevler (Aktif Statü Hakları)
Türk vatandaşlığı
Seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakları
Siyasi partilerle ilgili hükümler (Parti kurma, partilere girme ve partilerden ayrılma - Siyasi partilerin uyacakları esaslar)
Kamu hizmetlerine girme hakkı (Hizmete girme - Mal bildirimi)
Vatan hizmeti
Vergi ödevi
Dilekçe hakkı