Toggle navigation
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Remember me
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Dini yazılar
(Moderatörler:
Asilzade
,
gece_mavisi
,
yunushan
,
Moll@
)
Konu:
yunus aleyhisselamın imtihanı
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
1 Yanıt
2861 Gösterim
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
papatya
papatya
Yer: hatay
87
+6/-0
«
:
02 Ağustos 2008, 18:36:54 »
yunus aleyhisselam denize atıldığı zaman ne denize ne balığa nede geceye yalvarmamıştır.Sadece ve sadece Allaha sığınıp ondan yardım dilemiştir.Çünkü biliyordun ki herşeyin maliki yüce Allahtır.Yardana sığınıp dualar etmesi onun o anki aleyhine olan herşeyi lehine çevirmiştir.
Azgın dalgalarla çırpınan deniz sakin bir sahraya balık ise bir vasıtaya gecede mehtaplı sakin bir hale bürünmüşlerdir.Aslında bizim şu an içinde bulunduğumuz durum YUNUS aleyhisselamın durumundan binlerce kat daha zor.Neden derseniz arkadaşlar hayatımızdaki günlük sıkıntılar o denizin azgın dalgaları;nefsimiz ise balık o balık ki bnizi yutmuş ve bizi sıkıp boğuyor.İşte bizim yapmamız gereken tekşey Allahtan yardım ve mağfiret dileyerek bu gündelik sıkıntılara bakış açımızı değiştirerek herşeyde bi hayır vardır deyip şunu unutmamız gerekiyor.GÖRELİM MEVLAM NE EYLER NE EYLERSE GÜZEL EYLER diye tüm kalbimizle Allahtan mağfiret dilememiz gerek.nefsimize de sahip olup onun bize bi binek olmasını ve bizi hayırlara götürmesini sağlamamız bu çok önemli.İşte bunları başarabilirsek ancak ve ancak huzura ve refaha kavuşabiliriz.Allaha emanet olun Allah yardımcımız olsun bu zor sınavda...
Hz. Yunus'un (a.s) Balığın Karnındayken Yaptığı Dua
"La ilahe illa ente subhaneke innî kuntu minez-zalimîn."
Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni tenzih ve tesbih ederim. Ben zalimlerden oldum.[23]
...katre...
....€vindar....
Yer: Düşlerin Yeşermeye Başladığı Sınır Şehrinden....
828
+30/-0
Ynt: yunus aleyhisselamın imtihanı
«
Yanıtla #1 :
05 Ağustos 2008, 14:08:22 »
"(Ama balığın karnında bizi andı, tesbih etti), biz de onu hasta bir halde ağaçsız, boş bir yere attık ve üzerine (gölge yapması için) kabak türünden bir ağaç bitirdik" (es-Saffat. 37/145, 146).
paylaşımınız için teşekkürler....
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Dini yazılar