Okulumuz 1975 – 1976 Eğitim-Öğretim yılında Değirmendere Köyü’nde Değirmendere İlkokulu’nun bir dersliğinde “Sarıseki Ortaokulu” olarak açıldı. Okul Koruma Derneği ve çevredeki kuruluşların yardımıyla, Değirmendere İlkokulu’nun bahçesinde iki derslik ve bir idare odasından oluşan binasında, 1978 – 1979 Eğitim-Öğretim yılın ikinci döneminde eğitim ve öğretime başladı.
1994 yılında Sarıseki Gübre Fabrikaları Tesisleri, eğitim ve öğretim yapılan okulun doğu ve kuzeyindeki arsaları istimlâk edip bu bölgeye nafta tesislerini kurdu. Okul tehlike bölgesinde kaldığı için Gübre Fabrikaları T.A.Ş. tarafından Sarıseki İlkokulu bahçesinde yaptırılan iki derslikli geçici binaya 1984 – 1985 yılı ikinci döneminde taşındı. Sarıseki İlkokulu, Değirmendere İlkokulu ve Sarıseki Ortaokulu aynı binada üçlü öğretim yapmak zorunda kaldı.
1984 yılı Nisan ayında Sarıseki’ye en yakın yer olan Denizcilerde ortaokul yeri olarak ayrılan 10610 m2lik şimdiki yerimiz, ücreti Gübre Fabrikaları T.A.Ş. tesislerince İl Özel İdaresine istimlâk bedeli yatırılarak istimlâk edildi. İstimlâk edilen bu araziye Gübre Fabrikaları T.A.Ş. tesislerince ihale edilen temeli dört kat olmak üzere bir katlı, altı derslikli bir bina yapıldı. Binayı “EKİNTAŞ” şirketi beş ay içerisinde tamamladı. Arsanın alımı ve binanın yapımını Gübre Fabrikaları T.A.Ş. tesisleri üslendiği için kendi adını vermiştir.
14 Ekim 1985 tarihinde okulumuz dönemin Adalet Bakanı Necat ERDEM “Gübre Fabrikaları T.A.Ş. Ortaokulu” olarak eğitim ve öğretime açıldı. 1193 – 1994 yıllarında 2. ve 3. katları il özel idaresince ihale edilerek yapımı tamamlanmıştır.1997 – 1998 eğitim ve öğretim yılında 8 yıllık zorunlu eğitimin başlamasıyla okulumuzun adı “Gübre Fabrikaları T.A.Ş. İlköğretim Okulu” olarak değiştirilmiştir
2010 yılında yeni bina yapılmasına karar verildi. Yeni binanın konumu okul arazisinin güney kısmında olacağı ve 2011 sonuna kadar inşaatının tamamlanıp 2011 - 2012 Eğitim Öğretim yılı 2. dönemine yetiştirilmesi planlanmaktadır. Bu süre zarfında okul eğitim öğretimi kesilmeden 14 derslik ve 24 şube ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
Web Sitesi: You are not allowed to view links.
Register or
LoginDenizciler Gübre Fabrikaları İlköğretim Okulu
ADRES BİLGİLERİAdres : Denizciler Belediyesi Fatih Mahallesi 31. Sokak No: 3/3 İskenderun / HATAY
Telefon : (0326) 645 30 28
Mail : 694083@meb.k12.tr