Ey sultanul enbiya ve serzakiri evliya,semeradar kainat agacının en kamil meyvesi,tum varlık aleminin manasını acıklayan,hakikatın içyuzunu gosteren,rabbimizin en yuce hediyesi,nimeti, ve bası secde de miraca yukselen, ruhu namazda ötelere giden,ve seni ne kadar ovsemde,yazsam da, ovemeyecegim kadar övülecek tarafı olan,ve kendini bize şefkatli tanıtan,bizim için ,ummetin için,
yetim dogan,öksüz büyüyen,fakir yaşayan,ve dunyalık namına hiçbir lezzete ihtiyac gostermeyen,efendim seyyidim,sultanım,habibim,onderim,rehberim,
bu satırları yazarken,titreyen ellerimden,kendi bulanık dunyamdan,kirli ellerimden,kör gözlerimden,kırık gonlumden,taşlaşmış kalbimden seni anıyor olmaktan hicab ediyor,ve senin engin şefkatine sıgınıyor, ve sanki karsımda duruyor, korkma bende senin gibi kuru ekmek yiyen bir annenin çocuguyum dediğin gunu aklıma getiriyor,ve seni yeterince anamamaktan dolayı uzgun oldugumu belirtiyor,ve gozyaşlarımla huzuruna gelmek için ,rabbimden niyaz ediyorum...
...
ben irademin altında ezilmişliğin verdiği yuzkızartıcı halimle , bir seni sevenlere bakıyorum birde kendi nadan halime...
ben senin haticen kadar duyarlı,hassas,şefkatlı,vefalı olmadım ,
ebu bekirin kadar sadık kalamadım,senin için komaya giremedim,,,
bir zubeyr gibi hasırlarda yanmadım,ve inanıyorum diye dayak yemedim,
ve bir huzeyfen gibi kızgın yaglara başım girmedi,ve senin için musabın gibi hicret yollarını tercih edip,evimden ayrı kalamadım...
ömerin kadar cesur,hamzan kadar aslan,alin kadar candan olamadım,,,
senin için aclıgı gozonune alıp,yemekten kendimi alıkoyamadım,senin için malım mulkum canım cananım ile cehd edemedim,
ettim dersem yalan soylemiş ve seni sevenlere saygısızlık etmiş olurum...
...
bu utandırıcı halimi sana arz ediyor, bu kadar rezili rusva halimle sana bir demet hediye verememenin huzununü sinemde duyuyor ve senin aşkın ile yanmak ve yakmak istiyorum...
bu yazıyı da ona vesile yapmak için yazıyor ve sana vasıl olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum...
...
eline aldıgın taslar bir bir seni haklı cıkarırken,agaclar sana medhiyeler duzerken,ay senin için yarılırken, melekler senin için saygıya dururken,senin bir elin ile ordu doyarken,senin elin ile insanlar hakkı bulurken,bu simada yalan olmaz diyerek sana ittiba ederlerken,,, ben kırılmış halimi tercuman edeyim dedim,ama kırık dokuk ifadelerimle gul kokusu ile bu yazıyı sonlandıramadım,
ama ya rasulAllah sen benim kırık dokuk ifadelerime bakmayıp,engin şefkatin ile,merhametin ile benim sana veremediğim guzel hediyeleri,senin bana vereceğin umidiyle yatıp,umidiyle kalkıyor,kendimi senin kollarına atıyor,uykularımda dahi olsa seninle hemhal olma arzusu ile yanıyorum...
sen benim gibi kapıkullarının,boynu tasmalıların,senin kapından kacanları,sana vefasızlık yapanları dahi,haydi affettim diyecegin ana kadar da senin kölen kalmayı istiyor ve sensiz bir hayatı sonsuza dek istemiyorum... ve sana obur alemde takdim edebilecegim bir iki damla gozyasını kabul edecegin umidiyle yasıyorum...
SallAllahu aleyhi vessellem...
Allah senin ümmetinden eyleye, alıntı