1- “Müjdeler var yurdumun toprağına, taşına / Erdi Cumhuriyetim elli şeref yaşına” dizeleriyle başlayan “50. Yıl Marşı” hangi şairimize aittir?
2- “Gurbetten gelmişim yorgunum hancı / Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş” dizeleriyle başlayan “Binbirinci Gece” adlı şiir hangi ozanımıza aittir?
3- ”Karagözlüm efkarlanma gül gayri / İbibikler öter ötmez ordayım…” dizeleriyle başlayan ünlü Kışlada Bahar şiirini kim yazmıştır?
4- ‘Müjdeler var yurdumun toprağına taşına / Erdi cumhuriyetim elli şeref yaşına’ dizeleri ile başlayan 50.Yıl Marşı’nın sözleri kime aittir?
5- Kara gözlüm efkarlanma gül gayrı/ibibikler öter ötmez oradayım… dizeleriyle başlayan ünlü “Kışlada Bahar” şiirini kim yazmıştır?
6- “Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı / Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş / Aman karanlığı görmesin gözüm / Beyaz perdeleri, ger yavaş yavaş” dizeleriyle başlayan “Hancı” şiiri kimin eseridir?
7- “Müjdeler var yurdumun toprağına, taşına / Erdi Cumhuriyetim elli şeref yaşına” dizeleriyle başlayan “Ellinci Yıl Marşı” hangi şairimize aittir?
Doğru Cevap : Bekir Sıtkı Erdoğan