Ey rabbim! Beni zayi eyleme, ne olur çağın keşmekeşliğine beni yenik düşürme, ne güzelsin sen Allah'ım, ne muhteşem bir nizam kurmuşsun ve kainatta her zerreye merhametinle mührünü vurmuşsun.
Gönlümü teskin eyle, idrâkımı keskin eyle.
Nurunu sal yüreğimin derinliklerine, beni bütün kayıtlardan ve prangalardan kurtarıp kendine kul eyle.
Eğer sen bana merhamet etmezsen, bana kim merhamet edecek...? Benim senden başka kimim var.!
Şu vefasız tavrımı bağışla...
Ya Rabbi! Beni dostlarının kapısından ayırma Allah'ım.
Ey rabbimiz! Bize merhamet eyle.
Yaşadığımız şu asırda, dünyanın her yerinde insanlık farklı bir insan modeli arıyor, kimse yaşadığı halden memnun değil, tarifsiz sıkıntı ve bunalımlar içinde, insanlık gördüğünde ve yüzüne baktığında kalbini rahatlatacak bir dost arıyor. Maddeperestler bile kendileri gibi, nefsine ve malına köle, menfaatine ve şehvetine düşkün insanları görmekten hoşlanmıyor artık. O gerçek dostun varlığını dünyaya duyur Ya Rab!
Gençler var; kendi köklerinden kopmuş, sevgisizliğin ve güvensizliğin ızdırabını yaşarken, kendilerini Allah için kurtaracak, ihanet etmeyen, şefkatle tutunabilecekleri, vefalı gerçek bir dostun hasretini çekiyorlar. O dostu bize göster Ya Rab!
Amin.